vineri, 11 ianuarie 2013

Actorul zilei #1

Actorul zilei/The actor of the day is:

Patrick Swayze


http://en.wikipedia.org/wiki/Patrick_Swayze

Patrick Wayne Swayze (pron.: /ˈswz/; August 18, 1952 – September 14, 2009)[1] was an American actor, dancer and singer-songwriter. He was best known for his tough-guy roles, as romantic leading men in the hit films Dirty Dancing and Ghost, and as Orry Main in the North and Southtelevision miniseries. He was named by People magazine as its "Sexiest Man Alive" in 1991. His film and TV career spanned 30 years.
Diagnosed with Stage IV pancreatic cancer in January 2008, Swayze told Barbara Walters a year later that he was "kicking it".[2] However, he died from the disease on September 14, 2009.[3] His last role was the lead in an ill-fated A&E TV series, The Beast, which premiered on January 15, 2009. Due to a prolonged decline in health, Swayze was unable to promote the series, and it was cancelled by June 2009.
http://en.wikipedia.org/wiki/Patrick_Swayze


Patrick Swayze (n. 18 august 1952HoustonTexas - d. 14 septembrie 2009Los AngelesSUA) a fost un actor american de film și dansator. A devenit celebru datorită interpretărilor sale din filmele Dirty Dancing (1987), pentru care a scris și compus cântecul She's Like the Wind, durul din Road House (1989), Ghost - Fantoma (1990), Point Break - La limita extremă(1991). A devenit faimos și pentru serialul de televiziune Nord și Sud.


S-a născut în Houston, Texas, fiind al doilea din cei cinci copii ai lui Jessie Wayne Swayze, inginer chimic și cowboy (1925 – 1982) și Patsy Yvonne Helen Karnes (1927), coreografă și proprietară a unei școli de dans. Are 2 frați mai mici, Don (1958) și Sean (1962) și două surori, Vicky Lynn (1949 - 1994) și Bambi, ultima adoptată. Are origini irlandeze și probabil americane din tribul Apache. Este rudă îndepărtată cu actorii William Holden și Tom Hulce. De mic copil demonstrează talent față de activitățile artistice și datorită mamei, care conduce o școala de dans începe să ia lecții de dans clasic. În ciuda glumelor pe care colegii de școală le făceau pe seama lui, continuă să danseze, demonstrând că este un dansator de valoare. În paralel, practică patinaj artistic și fotbal american. A învățat la St. Rose of Lima Catholic School și la Black Middle School. În timpul unei partide de fotbal american se accidentează grav la un genunhi și după ce a fost operat, termină liceul la Waltrip High School. Se înscrie la San Jacinto College, unde timp de doi ani studiază gimnastică, dar nu termină studiile, abandonând școala. În 1972 se mută la New York, unde studiază dansul, la școlile Joffrey Ballet și Harkness Ballet.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Patrick_Swayze

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu